یخ زدن خودرو در زمستان
یخ زدن خودرو در زمستان مشکل یک چیز عادی است که هر راننده ای ممکن است با آن روبه رو شود. در این فصل و هوای خنک باید راه های پیشگیری را بشناسید و با آن ها از آسیب دیدن خودرو خود جلوگیری نمائید. از این رو بهتر است پیش از شروع روزهای بسیار سرد و یخبندان زمستانی، خودروی خود را مجهز سازید. در این مقاله از سایت امداد خودرو کشوری به بررسی راه کار هایی به منظور پیشگیری از یخ زدن خودرو در زمستان و کم کردن احتمال ایجاد مشکل فنی می پردازیم. با ما همراه باشید.
به طور کلی به منظور روشن کردن خودرو در یک روز با هوای سرد، بهترین کار کمی صبر کردن است. در صورت انژکتوری بودن خودرو، بعداز باز کردن سوئیچ، چند لحظه صبر نمائید تا صدای قطع کردن پمپ را بشنوید. بعد استارت بزنید و پس از گرم شدن ماشین حرکت کنید. ولی این پروسه در ماشین های کاربراتوری کمی فرق دارد. ون در این مدل از خودرو ها ول باید ساسات را به صورت دستی کشیده و چند بار پدال گاز را بفشارید. بعد خودرو خود را روشن کرده و به آن زمان دهید تا به خوبی گرم شود. در آخر حرکت کنید. اگر هم خودرو دوگانه سوز باشد، پیشنهاد ما به شما این است که اول صبح زمستانی را با سوخت بنزین خودرو را روشن کنید و پس از گرم شدن ماشین، سوخت ماشین خود را گاز کنید.
عواقب یخ زدن خودرو در زمستان
قطعا بی اعتنایی به خودرو در هوای سرد می تواند به وجود آورنده مشکلات بسیاری گردد. یخ زدن شیشه ها، درب ها، قفل، کولر و … از جمله عواقب یخ زدن ماشین هستند.
کدام قسمت های خودرو بیشتر دچار یخ زدن میشوند؟
رادیاتور ماشین اولین قطعه در معرض یخ زدن
رادیاتور خودرو و شلنگ های آن اکثرا آب و مایعات گوناگونی را درون خود حمل می کند. به همین دلیل در فصل زمستان اولین قطعه ای که در خطر یخ زدن قرار می گیرد، رادیاتور است. به همین جهت باید دائما آن را چک کنید.
اولین و مهم ترین مرحله برای جلوگیری از یخ زدن خودرو در قسمت رادیاتور، استفاده از ضدیخ است. این مایع توانایی جلوگیری نمودن از یخ زدن و حتی جوش و خوردگی را دارد. از این رو وجود آن درون رادیاتور همیشه لازم و ضروریست. ولی در هوای سرد زمستان نیاز به ضدیخ بیش از دیگر فصول خواهد بود.
مرحله بعدی در جلو گیری نمودن از یخ زدن سیستم خنک کننده خودرو، پارک نکردن خودرو در فضا های باز و باد خیز می باشد. هر چه شدت باد بیشتر باشد، احتمال یخ زدگی در رادیاتور هم بیشتر می شود. اگر مجبور شدید در محیط های باد خیز و بسیار سرد پارک کنید، بهتر است از یک پتو در اطراف موتور و رادیاتور بهره ببرید.
پس از یخ زدن رادیاتور ماشین چه کنیم؟
باید بدانید که اگر کار از کار گذشت و رادیاتور ماشین یخ زد، دیگر نمیتوان به سرعت استارت زده و شروع به حرکت کرد. بلکه باید کمی زمان صرف یخ زدایی سیستم خنک کننده نموده و آن را برای فعالیت مجدد آماده کنید.
یخ زدن ماشین در بخش رادیاتور معمولا با عدم روشن شدن و استارت نخوردن خودرو همراه خواهد بود. اگر در یک صبح زمستانی با این صحنه ناخوشایند مواجه شدید، اصلا هول نکرده و مطابق روال زیر عمل نمایید:
۱- پیش از استارت زدن رادیاتور را بررسی کنید!
بهتر است در ابتدای یک صبح سرد و زمستانی، آب رادیاتور ماشین را بررسی نمایید. این کار کمک میکند پیش از استارت زدن از عدم یخ زدن رادیاتور و شلنگهای آن مطمئن شوید.
۲- از آب گرم استفاده کنید!
اگر متوجه یخ زدن سیستم خنک کننده، شلنگها، موتور و سرسیلندر شدید، بهتر است از آب گرم استفاده کنید. این کار به آب شدن یخها در زمان کوتاهتر کمک میکند.
۳- سشوار کمک کننده است!
علاوه بر آب گرم میتوانید از سشوار هم برای گرم کردن قسمتهای حساس رادیاتور استفاده کنید.
۴- دوباره استارت بزنید!
همانطور که میدانید آب یخ زده دچار افزایش حجم میشود. از این رو ممکن است رادیات، شلنگها یا سیلندرها دچار ترکیدگی شده باشند. بنابراین بهتر است پس از یخ زدایی کامل رادیاتور، مجددا استارت بزنید. این کار میزان خسارات پیش آمده را به خوبی نشان میدهد.
یخ زدن دربهای خودرو و پیشگیری از آن
یخ زدن درب های خودرو در زمستان های یخبندان اتفاقی یر عادی نخواهد بود. به همین دلیل باید در روز های معتدل به فکر یخ زدن خودرو در زمستان باشیم. اولین نکته ای که در اوایل فصل های سرد نیاز است، اطمینان از سلامتی درز ها و زوار های اطراف درب هاست. زیرا وجود پارگی و سوراخ در آنها احتمال یخ زدن ماشین را بیش از پیش میکند. مورد بعدی که باید حتما آن را بررسی نمائید، پاک بودن اطراف درب و زوار های آن از هر گونه گرد و غبار می باشد. چون گرد و غبار در دما های پایین احتمال یخ زدن درب ها را بیشتر می کند. پس توصیه می گردد به طور مرتب زوارهای در را با پارچهای مرطوب کاملا تمیز نمایید.
برای جلوگیری از یخ زدن ماشین و دربهای آن در شبهای سرد زمستانی، یک راهکار جالب توجه وجود دارد. در این روش میتوانید از یک پارچه یا حوله بین دربهای ماشین گذاشته و سپس آن را ببندید. به این ترتیب با یخ زدن درها، تنها با کشیدن پارچه یا حوله میتوانید آن را باز کنید. علاوه بر این استفاده از روکش خودرو نیز در کاهش احتمال یخ زدگی دربها موثر خواهد بود.
اگر با رعایت تمام نکات بالا باز هم در خودرو یخ زد، میتوانید از روشهای زیر برای باز کردن آن کمک بگیرید:
- استفاده از اسپری و محلولهای ضدیخ سیلیکونی بر روی زوارها و اطراف درب
- کمک گرفتن از گرمای سشوار برای باز کردن یخها
- استفاده از روانکنندههای بدون گریس برای باز کردن قفلهای یخ زده
- گرم کردن کلید و قرار دادن آن درون قفل یخ زده
یخ زدن موتور ماشین و روش رفع آن
یخ زدن آب درون موتور ماشین مسئله بعدی است که رانندگان در فصل زمستان با آن روبه رو می شوند. این مشکل نسبت به دیگر مسائل، حاد تر بوده و احتمال آسیب های جدی برای خودرو را با خود همراه دارد. چون اگر آب درون بلوک موتور یا سر سیلندر ها دچار یخ زدگی شوند، حجمشان بیشتر شده و به مجرا های آب رسانی موتور فشار می آورند. در پی این اتفاق احتمال ترکیدگی در نواحی مختلف موتور وجود داشته و هزینههای گزافی روی دست مالکان باقی میگذارد.
چک کردن موتور و سر سیلندر ها در صبح های سرد زمستانی و پیش از آغاز رانندگی، یک کار واجب می باشد. اولین قدم چک نمودن واتر پمپ است. در واتر پمپ هایی که در قسمت بالایی موتور واقع گشته اند، باید تسمه را با دست تکان دهید و ببینید آزاد است یا نه. اما در واترپمپ هایی که زیر موتور هستند، فقط با استارت زدن می توان یخ زدگی آن ها را تشخیص داد.
اگر متوجه یخ زدن ماشین در قسمت واترپمپ و موتور آن شدید، بهتر است از وسایل گرمازا کمک بگیرید. به طور مثال میتوان یک لامپ رشتهای را زیر ماشین قرار داده و روشن نمود. گرمای این لامپ به مرور منجر به باز شدن یخها خواهد شد. زمانی که واترپمپ گرم شود، میتوان ماشین را استارت زده و از گرمای پیشرانه برای باز شدن یخ دیگر قسمتها بهره گرفت.